Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Vraag hieronder uw vrijblijvende offerte aan. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
De inbouw pelletkachel wordt steeds populairder. Pelletkachels zijn erg in trek omwille van hun hoge rendement en lage stookkosten. De ingebouwde versie oogt bovendien mooi en afgewerkt. In dit artikel kom je meer te weten over de voordelen, rendement en prijzen van de inbouw pelletkachel.
Pelletkachels zijn ook te verkrijgen als inbouwkachels. De huidige generatie ingebouwde pelletkachels zijn uiterst modern en bijzonder gebruiksvriendelijk. De meeste haarden zijn uitgerust met een afstandsbediening en kunnen net als een klassieke CV aangesloten worden op een kamerthermostaat. Een pelletkachel beschikt over een elektrische ontsteking waardoor de pellets op een veilige manier volautomatisch ontbranden. Het enige dat je hoeft te doen is het bijvullen van de pellets en het leegmaken van het asbakje. Een inbouw pelletkachel brandt veilig, schoon en zuinig en vormt daarnaast een sfeervol element in de kamer.
• De kachel is perfect weggewerkt in de wand / schouw.
• Via kanalisatie kun je meerdere ruimtes verwarmen.
• Bepaalde inbouw pelletkachels (thermokachel) kunnen aangesloten worden op radiatoren, vloerverwarming en je kunt er ook het sanitaire water mee verwarmen.
• Hoog rendement, lage stookkosten
• Je hoeft geen hout te drogen of langdurig op te slaan.
• Een inbouw pelletkachel brandt automatisch en blijft altijd optimaal branden.
• Geen rook, weinig roetaanslag in de schoorsteen.
Het rendement van kachel wordt procentueel uitgedrukt. Een pelletkachel van hoge kwaliteit heeft een rendement van ongeveer 90%. Dat wil zeggen dat 10 procent van de warmte verloren gaat en niet gebruikt kan worden om te verwarmen. Hoeveel hoeveel vermogen je pelletkachel nodig heeft om je woning goed te verwarmen, is afhankelijk van een aantal factoren. De grootte van de ruimte, de manier waarop ze geisoleerd is en het type kachel. Hoe lager het rendement van de kachel, hoe hoger het vermogen van de kachel dient te zijn om dezelfde warmte te genereren.
Het verbruik van een pelletkachel is afhankelijk van verschillende factoren. Hoeveel een inbouw pelletkachel verbruikt zal bepaald worden door het vermogen, het rendement van de kachel, de isolatiegraad van de woning, de grootte van de ruimte en de temperatuur. Het vermogen van een kachel wordt uitgedrukt in kilowatt (kW). Met een zak van één kilo houtpellets kan je 5 kilowatt energie opwekken. Een goed geïsoleerde woning waarin vier mensen leven, stookt ongeveer 1500 kg pellets per jaar.
De kostprijs van een inbouw pelletkachel schommelt meestal tussen 3000 en 8000 euro en hangt samen met het type kachel, het aantal ruimtes dat je wil verwarmen, de gewenste afwerking en de afvoer voor rookgassen. Indien men bijvoorbeeld voor de installatie gebruik kan maken van een reeds aanwezig rookkanaal dan scheelt dat in de installatiekosten.
Pelletkachels kunnen volledig ingebouwd worden in een schouw (inbouwhaard) of kunnen losstaand in een bestaande schoorsteen worden gezet (inzethaard). Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen beide typen haarden:
• Een inbouwkachel wordt volledig op maat ingebouwd in de wand (schouw) en wordt rondom netjes afgewerkt. Een inzethaard zet je los in een bestaande schouw (met wat kleine aanpassingen).
• Een inbouw pelletkachel kun je voorzien van extra kanalisatie waardoor je er meerdere ruimtes mee kunt verwarmen, bij een inzethaard is dit niet of nauwelijks mogelijk.
• Inbouwhaarden hebben over het algemeen een hoger rendement en een hoger vermogen dan inzethaarden.
• Een inbouw pelletkachel heeft doorgaans een grotere pelletbuffer dan een inzet kachel. Je hoeft hem dus minder vaak bij te vullen.
Een pelletkachel hoeft niet alleen te dienen als bijverwarming. Je kunt er indien gewenst je hele woning mee verwarmen. Daarvoor heb je dan wel een Hydrokachel nodig. Dit is een pelletkachel die voorzien is van een aparte pompgroep. Je kunt op deze kachel de radiatoren in huis of de vloerverwarming aansluiten. Het is ook mogelijk om het sanitaire water met een pelletkachel te verwarmen. Je hebt dan altijd nog wel een back-up nodig voor de periodes waarin de kachel niet of nauwelijks brandt, zoals in de zomer. Een thermokachel functioneert precies gelijk een CV en wordt eveneens aangesloten op een thermostaat.
• De insteek om pellets aan te vullen: Wat is de wijze waarop de kachel gevuld wordt? Sommige modellen zijn voorzien van een lade die naar voren schuift, onze modellen schuiven in zijn geheel naar voren op rails. De afvoer gebeurt dan met een flexibele afvoerbuis of via een systeem met dichtingen.
• Aantal luchtroosters: Bij een inbouwkachel moeten er afhankelijk van het type, voldoende luchtroosters in de mantel worden ingebouwd om ervoor te zorgen dat de elektronica in de ketel voldoende kan afkoelen.
• Voorziening voor reiniging: Het schoorsteenkanaal moet later nog gereinigd kunnen worden. De installateur van de kachel kan dit voor je doen maar het is handiger als er een voorziening is waardoor anderen dit ook kunnen doen.
• Onderhoudsvriendelijkheid: is de kachel makkelijk te onderhouden?
• Wat is de kwaliteit van de constructie? Wij kunnen optioneel een draagsteun meeleveren om de kachel op te plaatsen waarna de afwerking gedaan kan worden in steen of gyproc.
Ons gamma bestaat voornamelijk uit koel- en verwarmingsproducten voor zowel binnen als buitenshuis, de "Cooling & Heating". Dit word aangevuld met diverse seizoensproducten. Heeft u vragen over onze producten of de bestelwijze, neem even contact met ons op via telefoon of email. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op! Geraheating is een officiële Gree dealer. Geraheating is leverancier van Heuts, verschillende DIY ketens, MKB bedrijven, installateurs en zelfstandigen. Geraheating verzorgt de Benelux markt al sinds 2000